Штрајк у Медитексу због неисплаћених зарада

mediteks stepanovićevoРадници предузећа Медитекс из Степановићева ступили су у генерални штрајк, зато што им нису исплаћене зараде за претходна три месеца, затим због неповезаног радног стажа за период од 2009. до 2013. године, пословања на црно, ускраћивања права на увид у касу узајамне помоћи (у коју се месечно издваја по 500 динара).
Тридесетак радника је обуставило производњу док њихови захтеви не буду испуњени.
Према речима члана Штрајкачког одбора Спасоја Звијера, материјална ситуација је лоша јер су тек прошле седмице добили фебруарску зараду, а пре тога, чак 55 дана нису примили ни динара од плате.
„Нуди нам се да у јулу крене исплата за тај месец и да до краја године добијемо по пола личног дохотка за март, април и мај, што значи да би до краја године били закинути за једну и по зараду“ – објаснио је Звијер. Каже да је на платном списку око 50 радника, од који је 34 произодних радника и да они не раде, док су остали радници у продаји измештеној у граду.
„Медитекс” је у власништву Фонда за развој Србије и у протекле две и по деценије бави се производњом санитетског материјала, посебно завоја, по којем је препознатљив као највећи произвођач у Србији.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmail

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

© Степановићево 2011 | Сва права задржана | Дизајн и развој - Новица Контић