Видовданске изложбе 2013.

Сваке године на Видовдан – дан села и црквена слава, уз велику помоћ Градске библиотеке у Новом Саду и непресушни ентузијазам наше библиотекарке, Милене Леле Вучковић, организује се тематска изложба, увек повезана са историјом Степановићева или новосадске општине и сваке године имамо прилике да видимо нешто ново и надасве занимљиво.

Ове године су паралелно одржане две изложбе – „Завичај одувек и заувек“ – старе разгледнице Новог Сада, као и изложба акварела са мотивима Степановићева, сликара Драгана Миличића.

Izložba starih razglednica Novog SadaIzložba akvarela Stepanovićevo

 

„Завичај одувек и заувек – старе разгледнице Новог Сада“

 

„Изложба акварела – Драган Миличић“

 

Dragan MilicicДраган Миличић је рођен 1979. године у Врбасу. Академију уметности у Новом Саду је дипломирао 2003.године на одсеку за графику, затим је магистрирао на истом одсеку 2006.године. Излагао је на 35 групних изложби широм земље и ван ње и учествовао је на више сликарских колонија. Добитник је награде 11. Југословенског бијенала студентске
графике у Београду, 2002.године.

Драган Миличић – навијач, посматрач, играч или једноставно естета који се игра? Стадиони по којима га је новосадска и војвођанска публика
приметила и запамтила, који су обележили почетак стваралачког пута овог младог аутора, су и даље његов омиљени терен и место његове ликовне игре. У овој игри користи хармоничне и разигране бојене површине, лаке потезе и једноставност, као и границу кад треба стати. Аутор и посматрач из птичје перспективе надмоћно надгледају читав терен који се пред њима пружа јасно, као на длану. То уједно производи и осећај дистанце, коју понекад треба заузети, од ускомешаних догађаја и емоција, не би ли их сагледали и прихватили опуштено, чак под дозом хумора.

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmail

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

© Степановићево 2011 | Сва права задржана | Дизајн и развој - Новица Контић