Џудо клуб „Омладинац“

Judo klub Omladinac StepanovićevoЏудо клуб „Омладинац“ из Степановићева је спортска организација са дугом и богатом традицијом, веома поштована у свету овог племенитог спорта.

Можете нас контактирати на prodanovstep@gmail.com

Најновије вести о нашем клубу можете погледати овде.

Такође нас можете пронаћи и на FB.

ИСТОРИЈАТ

Џудо клуб „Омладинац“ је основан 1965. године. Први тренер и иницијатор клуба био је Миле Глумац. Од самог оснивања па све до данашњих дана, клуб је остварио многобројне успехе у свим категоријама. Још у раном периоду постојања, клуб се такмичио у Првој војвођанској лиги и био је надомак вишег ранга такмичења.

Клуб је изнедрио многе шампионе – Јован Ковачевић је два пута био првак државе и једном вицешампион Европе за кадете. Томислав Љубојевић је био првак државе и освојио је треће место на Првенству Балкана. Прваци државе у јуниорској конкуренцији су били и Томислав Самарџић и Милан Цветковић. Првак државе и вицешампион Балкана постао је Стефан Жупарић. Медаље на државном нивоу су освајали и Синиша Совиљ, Ђорђе Кордић, Милан Стојић, Драган Ковачевић, Ратко Мандић, Никола Кубарић. Ту су још и бројна достигнућа на покрајинском и локалном нивоу као и на међународним и локалним турнирима.

Подели
© Степановићево 2011 | Сва права задржана | Дизајн и развој - Новица Контић