Изложба – Видовдан 2011

У уторак, 28. јуна 2011. године, на две локације: у огранку Никола Тесла и у Месној заједници Степановићево, отворене су две изложбе.

У згради библиотеке је смештена изложба Оснивачи добровољачке колоније – Степановићево, тематски везана за ратне добровољце у Првом светском рату, осниваче места. Изложба је праћена сликама добровољаца са њиховим родословом, као и музејском поставком наоружања и униформи бораца из овога периода.

Друга изложба обележава седамдесет година од почетка Другог светског рата, који је приказан кроз личности и догађаје везане за ово место, са вредним и ретким експонатима, а посетиоци могу да виде плакате и летке ратне пропаганде обе зараћене стране.

Ове изложбе су резултат вишегодишњег истраживачког рада библиотекарке Милене Вучковић везаног за историју места, животе и судбине његових првих становника, а реализоване су захваљујући огромној помоћи Градске библиотеке Нови Сад и у сарадњи са Музејом Војводине, Позориштем младих, који су уступили своје експонате, као и Културно-информативним центром и Месном заједницом Степановићево.

 

 

FacebookTwitterGoogle+LinkedInEmail

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

© Степановићево 2011 | Сва права задржана | Дизајн и развој - Новица Контић